ENECO windrugzak

Slider
ENECO
WINDRUGZAK
3D-geprinte
basis
Functionerend
Prototype
Slider
Voor een nieuwe online marketing campagne van Eneco bedacht het creatieve reclamebureau Anyone? Amsterdam een uniek concept. Iedereen die regelmatig op de fiets zit, heeft wel eens last van de wind. Maar hoe zou je de wind in plaats van tegen, voor je kunnen laten werken? Anyone? benaderde Studio Wagenaar Krot om dit concept om te zetten in een productontwerp en een werkend prototype.

Na drie maanden onderzoek, ontwerpen en testen was de windrugzak het resultaat. Met het prototype heeft Anyone?, in samenwerking met het videoproductiebedrijf Mr. Frank, onderstaande film gemaakt:

Play
PlayPause
Full screenExit full screen
Slider

Director & camera: Wouter Verberkt, Producer & edit: Mr. Frank, Producer, creatives & script: Anyone? Amsterdam, Acteur: Robin Cox, Copyright: Eneco

Met behulp van een touwtrek systeem kunnen zeiltjes uitgeklapt worden aan de zijkanten en bovenkant. Hierdoor wordt het rugoppervlak vergroot en wordt wind in de rug omgezet in fietssnelheid waardoor je zelf minder hard hoeft te trappen. Met één koord worden de harde schaaldelen aan de zijkanten uitgeklapt. Met het andere koord komt het hoofdzeil omhoog en worden de drie zeilen gespannen. Het hoofdzeil klapt automatisch naar achteren om de voorovergebogen houding van de fietser te compenseren. Met twee extra koordjes aan de schouderbanden kan het hoofdzeil naar de wind gericht worden, zodat de rugzak ook effect heeft bij zijwind.

De basis van tas bestaat uit 24 3D-geprinte kunststof onderdelen die samen met asjes en veren verantwoordelijk zijn voor het uitklapsysteem. De tas zelf bestaat uit waterafstotend polyester en nylon, en is voorzien van watervaste ritsen. Het uitklapsysteem is volledig in de zijdelen opgenomen. Hierdoor is de inhoud van de rugzak met circa 20 liter vergelijkbaar met een normale rugzak. Het uitklappen van het zeil kost 4 seconden en kan fietsend gedaan worden.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Fotografie & copyright: Anyone?, Model: Robin Cox

De campagne heeft een groot publiek bereikt en veel positieve reacties opgeleverd. Hieronder is de case video te zien met de behaalde resultaten en bereik:

Play
PlayPause
Full screenExit full screen
Slider

Copyright: Anyone? Amsterdam


Testimonial

Marga Jordaans – Marketing Communication & Content Marketing Eneco:

“In Nederland waait het vaak hard. Dat is mooi, want veel wind betekent veel duurzame energie. Maar op de fiets is de (tegen)wind soms een flinke uitdaging. Hans-Erik en Gidon ontwikkelden daarom dit leuke en innovatieve product. Onze samenwerking was inspirerend en prettig. De wetenschap dat we op hun technische kennis en gevoel voor mode konden bouwen maakte het geheel tot een succes met als resultaat een succesvolle campagne.”

© Copyright Studio Wagenaar Krot 2018. Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld berusten alle rechten op informatie die u op deze site aantreft bij Studio Wagenaar Krot.

Slider