Lenovo Cinema Sleeve

Slider
Lenovo
cinema screen
Slimme
draagoplossing
Functionerend
prototype
Slider
Voor de nieuwe tablet van Lenovo, de Yoga Tab 3 met ingebouwde projector, had het Amsterdamse marketingbureau Fitzroy een uniek idee. Als er een sleeve zou zijn dat kon uitklappen tot een 70″ free-standing projectiescherm, konden gebruikers van de tablet overal en altijd gebruik maken van de projector. Studio Wagenaar Krot werd gevraagd om dit conceptidee uit te werken tot een haalbaar productdesign en zelfs een werkend prototype.

Anderhalve maand later heeft Fitzroy het prototype van de Cinema Sleeve kunnen gebruiken voor een promotiefilmpje van de nieuwe Yoga Tab 3:

Play
PlayPause
Full screenExit full screen
Slider

Camera, regie & editing: Fitzroy

Door de positieve feedback op het promotiefilmpje besloot Lenovo om Studio Wagenaar Krot de sleeve verder uit te laten ontwikkelen met de intentie deze in (gelimiteerde oplage) in productie te nemen. Tijdens dit proces zijn Gidon en Hans-Erik geïnterviewd over het ontwerpproces en personal drives als ontwerpers. Tevens wordt in deze video het nieuwe, geoptimaliseerde prototype van het scherm gedemonstreerd:

Play
PlayPause
Full screenExit full screen
Slider

Videograaf & editer: Bas John, Regie: Zoë van der Zee, Productie: Anyone?, Copyright: Lenovo Nederland

De Cinema Sleeve bestaat voornamelijk uit vilt en leer. Aan de sleeve zit een 70″ projectiescherm vast, dat eenvoudig opengevouwen kan worden. Door middel van een speciaal ontwikkeld buizensysteem en bijbehorende deelbare ring kan het scherm gespannen worden. Zo kan het zelfstandig staan of worden opgehangen. Na het eerste prototype is zowel het design van de sleeve aangepast als de werking van het systeem geoptimaliseerd.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Fotografie en copyright: Fitzroy


Testimonial

Ruben Juninck – Marketing Manager Lenovo:

“Hans-Erik en Gidon hebben ons geholpen met de ontwikkeling van de cinema sleeve. Het was echt een prettige samenwerking. Hans- Erik en Gidon zijn altijd bereikbaar voor overleg, staan open voor ideeën van anderen en adviseren goed. Hun kennis over materialen en verschillende productietechnieken gecombineerd met hun designvaardigheden en gedrevenheid hebben ervoor gezorgd dat we snel een werkend prototype hadden.”

 

© Copyright Studio Wagenaar Krot 2018. Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld berusten alle rechten op informatie die u op deze site aantreft bij Studio Wagenaar Krot.

Slider