Over

Slider
product design
+
fashion
Slider
Gidon en Hans-Erik zijn twee vrienden die kans zien om hun aanvullende ontwerptalenten te bundelen. Waar Gidon veel ervaring heeft in conceptontwikkeling, retail design en mode, is Hans-Erik meer thuis in industrieel productdesign, brand development en prototyping. De combinatie van deze twee talenten creëert een unieke synergie en zorgt ervoor dat ze snel en vakkundig ideeën kunnen uitwerken. Samen zijn ze in staat ideeën te realiseren voor projecten waarbij er niet de gebruikelijk doorlooptijd van productontwikkeling kan worden doorlopen, zoals bijvoorbeeld vaak bij marketingtoepassingen het geval is.

Gidon Krot
Gidon begon zijn carrière in 2003 als een leerling bij Studio RARI van Bruno Rainaldi en designwinkel Entrata Libera in Milaan. Hij voltooide zijn Masters in Industrial Design aan het Central Saint Martins London voordat hij terugkeerde naar zijn geboortestad Amsterdam om te werken voor merken zoals Bols, G-Star, Nike, Scotch & Soda en anderen. Zo was Gidon intensief betrokken bij de implementatie van grote interieuroplossingen voor de flagship store van G-Star in Amsterdam. Ook ontwikkelde Gidon het interieurconcept voor de winkel, shop-in-shop en beursstands van onder andere de Pitti Uomo en Bread and Butter, voor de high-end collectie van Scotch & Soda ‘Atelier Scotch’. In 2016 lanceerde Gidon zijn eigen lijn hoogwaardige, weerbestendige regenjassen onder de naam Foulproof.

Hans-Erik Wagenaar
In 2010 behaalde Hans-Erik zijn masters aan de faculteit Industrieel Ontwerpen aan de TU in Delft. Sindsdien is hij freelance industrieel ontwerper en freelance sieradenontwerper. Door zijn affiniteit met interieurdesign ging Hans-Erik in 2009 stage lopen bij Osiris Hertman Studio, waar hij producten ontwierp die later onder de collecties zouden vallen van merken als Bod’or en Maretti. Via Osiris kwam Hans-Erik ook voor het eerst in aanraking met het ontwerpen van sieraden en mode-accessoires bij Buddha to Buddha en later hun gezamenlijke avontuur Osiris Wagenaar. Sieraden en mode-accessoires bleken voor Hans-Erik de perfecte combinatie van design, innovatie en functie en dit werd de rode draad door zijn carrière, met als laatste mijlpaal zijn eigen lijn mannenarmbanden UONO. Naast sieraden ontwerpt Hans-Erik industriële producten, verpakkingen, display materiaal en grafische uitingen voor een grote diversiteit aan opdrachtgevers.


© Copyright Studio Wagenaar Krot 2018. Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld berusten alle rechten op informatie die u op deze site aantreft bij Studio Wagenaar Krot.

Slider